среда, 12. август 2015.

Back to school: Part 2

Zdravo! :D
Današnja tema će nam biti organizacija.Iskreno nisam baš neki stručnjak što se tiče organizacije,ali nema veze u svakom slučaju danas ću vam pričati o organizaciji za početak nove školske godine... :) U petak vas očekuje moj prvi Collab post sa http://flyovanje.blogspot.com/ ,i jako se radujem zbog toga... :) Pa da počnemo...
Kao što i sami već znate početak nove školske godine donosi i hrpu novih obaveza,koje pritom sve treba izvršiti na vreme,a za to je kao što i sami znate neophodna dobra organizacija.Počevši od organizacije  radnog prostora do organizacije svog vremena....
Uredan sto,san svake majke :D
ORGANIZACIJA RADNOG PROSTORA
Jako je bitno da je prostor u kome radite dobro organizovan,da znate gde vam se tačno šta nalazi (što nije slučaj kod mene jer ja nikada ne znam gde mi se šta nalazi) i da vas taj prostor motiviše... :)
Savršena motivacija :)
Kažu da u neurednom prostoru ne može da se uči,iskrena da budem mislim da to nije slučaj kod mene jer ja mogu da učim i u potpunom haosu samo ako uspem da nađem svesku ili udžbenik iz koga trebam da učim...I kada ga napokon sredim posle jednog dana to postane prošlost... :D Ali ove godine sam prinuđena da organizujem i svoj prostor a i vreme rekla bih....Jer znate ono polazak u gimnaziju a sami znate ili ste bar čuli koliko je teška gimnazija pa će stoga neki od sledećih postova biti na temu sređivanja mog stola... :)

ORGANIZACIJA U UČENJU
Planer :)
 Ove godine ću da počnem sa planerom,jer mi se dešavalo da zapišem na korici sveske šta imam domaći i onda nekome pozajmim svesku  i onda se kasno uveče u nedelju setim da imam nešto za domaći ali naravno ne i šta i onda imam problem jer ne mogu da dođem do informacije šta imamo za domaći.... :D Mislim da će mi planer dosta pomoći u tome i u celokupnom organizovanju svog vremena i učenja...Ja u osnovnoj iskreno nisam baš učila kod kuće jer nekako skoro sve zapamtim na času,tako da mi učenje nije ni potrebno kod kuće,ali i kada učim to se svede na čitanju lekcije po par puta...Mislim da mnogima u učenju mogu pomoći memo papirići,pa stoga koristite ih... :) Ja kada učim,učim uz neku tihu muziku,jer me ona opušta i jednostavno ne mogu bez nje... :) A mislim da ono što je najvažnije je da jednostavno shvatimo da je raspust gotov i da moramo da se usredsredimo na to što je pred nama... :)
*Planer-prijatelj svake žene... :)

I da to bi bilo to za ovaj post,novi vas očekuje već u petak a do tada: Bye bye... :)

10 коментара:

  1. Da ti prvo kažem,meni se pozadina bliga dosta sviđa i prelepa je,ali se naslov bloga nevidi.
    A tek ove slike,to je fantastic,ja još od prosle godine imam neki planer ali ga skoro nikad nisam koristila i sada ce mi u osmom razredu biti preko potreban!

    Flyovanje.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na sugestiji,izmenjala sam mnogo boja ali ću očigledno morati da nađem neku koja će još bolje da se vidi :)

      Избриши
  2. Aaa napokon novi post :)
    Bas sam se razveselila kad sam vidjela :)
    Ja mogu u neurednom uciti, ali ako moram nesto vjezbati, stol mora pospremljen bit. Jer tu budu bar 2 biljeznice i knjiga :)
    Ja sam zavrsila gimnaziju i mogu ti reci da to nije nista strasno. Ja sam isla u opcu, ne znam koju ces ti.
    Jedan mali savjet. Ako budes imala latinski, uci ga redovno i stalno ponavljaj deklinacije, to je jako vazno. Bar je kod nas bilo :)
    Nemoj se bojati, meni se cini teza ekonomska nego gimnazija.
    Treba se samo malo naviknuti na vise sati i predmeta, ali vjeruj mi, to se sve uhoda vremenom :)

    Pogledajte moj blog ako zelite :) <3

    http://myfirsttextvm.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши
  3. Prelep pot!Bas si me motivisala.Sve sto si napisala je tacno.Ja sam takav tip da ne volim nered pa mi je sto uvek skroz sredjen.Jedva cekam postove o uredjenju tvog stola <3!!!
    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. jedva cekam tu collab :))
    Post je divan zaista kao i slikicee :)
    Pls like my fb page thanks :)
    https://www.facebook.com/highheelpoodle
    Isidora

    ОдговориИзбриши
  5. Bom dia!
    Gostei muito de conhecer o seu blog e da dica também.
    Eu estou achando que ele é muito estiloso, tem uma visualização muito bonita e é cheio de informação útil.
    Dé uma passadinha no meu blog, você vai adora ele tanto quanto eu adorei o seu.
    Se gostar, me siga. Mas se você não gosta.......
    ME SIGA mesmo assim!!! rsrsrs
    Beijos!!

    http://viciadasemlivros911.blogspot.com.br

    ОдговориИзбриши